Lunch voor pastor Leo

20161116_120751_moment32

NIEUW! Lees ook de Geschiedenis van de Dapperbuurt!

Samen met Rob van Veelen en een aantal bewoners werd op 16 november 2016 een lunch in Buurthuis Archipel in Oost voor Pastor Leo Nederstigt – georganiseerd. Er waren vrienden, collega’s, politie, organisatie en mensen die van Leo houden uitgenodigd. Onder deze mensen was ook Ahmed El Mesri, vriend en collega van hem uitgenodigd.

Hier onder volgt de toespraak van Ahmed El Mesri.

Lieve Leo, beste mensen,

Vandaag wordt een bijzonder persoon in het zonnetje gezet. En terecht, want Leo heeft ontzettend veel betekent voor heel veel mensen in Amsterdam, met name hier in Oost. Zijn deur staat altijd open, voor iedereen. Voor iedereen die hulp nodig heeft, die een luisterend oor nodig heeft, of een veilige, warme plek. Een plek waar men zichzelf mag zijn. Waar iedereen goed is, precies zoals hij is. Zo heeft Leo al die jaren licht geboden, waar mensen duisternis ervaren.

Ik ken Leo al heel lang. Assadaaka betekent vriendschap, en vriendschap, dat is ook wat ons verbind. Een bijzondere vriendschap, een hechte vriendschap, gebaseerd op onze overeenkomstige liefde en aandacht voor mensen. Mensen die op zoek zijn naar verbinding, mensen die aansluiting zoeken, en mensen die soms deze aansluiting met de samenleving maar moeilijk kunnen vinden. Bij Leo kunnen zij altijd terecht. Hij biedt mensen richting, zet hen in hun kracht en geeft ze vertrouwen in zichzelf, en daarmee ook weer in anderen. Leo heeft een ontelbaar aantal mensen op deze manier een belangrijke steun in de rug gegeven. En ook onze organisatie Assadaaka zelf, als wij hulp nodig hadden.

We hebben de afgelopen jaren vaak samengewerkt, bijeenkomsten georganiseerd, met verbinding als uitgangspunt. Verbinding tussen mensen, tussen organisaties en tussen religies. Daar kunnen we ook vaak om lachen, want het is ook humor wat ons verbind. We komen elkaar vaak tegen ’s ochtends, als wij beiden op weg zijn naar ons werk. ‘Als je nog langer met ons om blijft gaan, dan word je vast katholiek’, zegt Leo weleens voor de grap. ‘Of jij moslim’, antwoord ik dan. Of hij zegt: ‘je bent een goede christen’. Omdat wij beide weten dat het er om gaat dat je een goed mens bent, met de juiste intenties, in ieder geloof.

Een goed mens, dat is Leo. Hij is een voorbeeld en inspiratie voor velen. En dat zal hij altijd zijn. Wij willen je bedanken voor al die jaren van samenwerking, inspiratie en steun. We zullen de samenwerking gaan missen, maar we weten ook dat jouw werk nooit stopt. En daar zijn wij  bijzonder dankbaar voor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s