Colofon

De website www.indischebuurt.nl is een collectieve voorziening voor de Indische Buurt in Amsterdam Oost en is met een onderbreking actief sinds het jaar 2000. Belangrijkste redactieleden waren tot op heden Robert van den Heuvel, Michiel Kroon, Saskia Ploeg, Rogier Schravendeel, Michiel Simon. Belangrijke bijdragen werden daarnaast geleverd door Mellouki Cadat, Douwe van Domselaar, Ahmed El Mesri, Martin van Etten, Ron Haleber, Mustafa Ustalar en vele anderen.

De website www.indischebuurt.nl is tegenwoordig onderdeel van het Programma Historisering Indische Buurt. Andere onderdelen van dit programma zijn:

  1. het boekje met historische wandelingen door de Indische Buurt (met Stichting Buurtmuseum);
  2. het Bronnenboek Geschiedenis Indische Buurt;
  3. de Historische reeks Indische Buurt (10 deeltjes, uitverkocht);
  4. een aantal borden in de openbare ruimte met fragmenten van de geschiedenis van de Indische Buurt (met Stichting Buurtmuseum);
  5. een door de buurt (Openbare Bibliotheek, Meevaart) reizende tentoonstelling over het verenigingsleven van de Joodse Indische Buurt (met museum het Perronhuisje);
  6. een reeks historische lezingen over de geschiedenis van de buurt in de Meevaart;
  7. de tentoonstelling over Ies en Chaja van Bergen (met museum het Perronhuisje);
  8. een boek over de geschiedenis van de Marokkaanse Indische Buurt (in wording) en
  9. het Actie-Comite Stolpersteine Indische Buurt.

Moderator van het Programma Historisering Indische Buurt is Rogier Schravendeel. Persoonlijk contact via schravendeel.r@gmail.com.

Deze website is opgedragen aan de gedachtenis van Ger Harmsen.

Advertenties